Substrát žampion hnědý 15 litrů

Kód: 61119810
Akce
129 Kč
Skladem (24 ks)

Žampionová zahrádka

Detailní informace

Detailní popis produktu

Souprava pro pěstování bílých žampionů, vyrobeno z přírodních organických materiálů nejnovějšími technologiemi, podmínky pro pěstování dokáže vytvořit opravdu každý a to po celý rok, začněte ihned, igelit ořezávejte až po prorostení myceliem, poté substrát nakypřete, zasypte rašelinou a dle potřeby začněte zalévat, při dodržení podmínek uvedených v návodu garantujeme sklizeň 3 kg vzrostlých žampiónů.

Popis:
Žampióny se svým složením blíží masu a zelenině. Jsou bohaté na bílkoviny, vitamíny zejmena skupiny B, mají vyšší obsah draslíku a biologicky aktivních látek - tedy strava moderního člověka. Jsou vhodnou součástí redukčních diet, neboť jsou chudé na energii. Konzumace žampiónů je doporučována odborníky z důvodu vysoké schopnosti čištění lidského organismu.

Použití:
Neprorostlý žampiónový substrát ukládáme do prostředí, kde se pohybuje teplota 20 - 24 stupňů C. Při této teplotě substrát proroste myceliem za 18 - 20 dnů. Je-li substrát prorostlý, voní houbami a je v něm vidět bílošedé mycelium, poté povrch substrátu nakypřete ( např. vidličkou ) do hloubky cca 2 cm a lehce urovnejte a pokryjte kostkou krycí zeminy. Zemina musí být po celý pěstební cyklus vlhká tak, že při zmáčknutí v ruce vytlačíme minimálně pět kapek vody. Pokrytou kostku udržujeme opět v teplotě 20 - 24 stupňů C. Krycí zeminu zaléváme, aby povrch neosychal, ale voda neprotékala až do substrátu. Když podhoubí proroste do 2/3 objemu krycí zeminy, zeminu prohrabte, poté necháme kostku ještě 3 dny v teplotě 20 - 24 stupňů, rozhrabaná mycelia srostou. Kostku přeneseme do teploty 14 -18 °C a přestaneme zalévat. Asi za týden se objeví první drobné houby. Ty začínáme zalévat mají-li velikost 1 - 2 cm. Stejný postup následuje u dalších vln, kterých bývá 5 - 6, přibližně v sedmidenních intervalech. Při sklízení plodnice vykrucujeme, neodřezáváme. Žampion nepotřebuje po celý cyklus světlo.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: